info@jouwtoren.nl
bewustzijn

DayRetreats van De Toren, voor en door vrouwen.

Zoals eerder beschreven organiseert De Toren DayRetreats voor en door vrouwen. Wij willen graag wat verder toelichten wat DayRetreats zijn en wat de DayRetreats van De Toren voor jou kunnen betekenen. 

Een DayRetreat is een mooie naam voor, een retreat voor 1 dag. Retreat is het Engelse woord voor retraite wat zo veel betekent als, je terugtrekken. Een retreat houdt in dat je de tijd neemt om je terug te trekken, te reflecteren, goed voor jezelf te zorgen. Je stapt als het ware uit de rollercoaster van het dagelijks leven en focust je op jezelf, het liefst met zo min mogelijk afleiding. Daarom zal bij de meeste retreats gevraagd worden de mobiele telefoon in te leveren of uit te zetten. 

Het fijne is dat een retreat vaak gehouden wordt in een rustige, natuurlijke omgeving. Een rustige en natuurlijk omgeving zorgt voor minimale negatieve prikkels maar activeert wel je zintuigen op een positieve manier. Je zult je bewust worden van geluid, geuren, smaken, gevoel. 

Vaak is wel bekend dat er retreats van een aantal dagen gehouden worden, veelal in het buitenland en met een behoorlijk prijskaartje. Steeds meer komt er aandacht voor de DayRetreats, een retreat voor 1 dag. Voordeel is dat een DayRetreat makkelijk inpasbaar is in het dagelijks leven, zeker wanneer deze in het weekend gehouden wordt.

Een DayRetreat georganiseerd door De Toren kenmerkt zich door onderstaande punten: 
– De retreat wordt georganiseerd exclusief voor vrouwen
– De retreat wordt begeleid door 2 vrouwen 
– De retreat wordt georganiseerd voor kleine groepen
– Bij de retreat wordt de natuur gebruikt als bron van positieve energie 
– Tijdens de retreat worden verschillende workshops aangeboden op het gebied van bewustzijn, voeding en beweging 
– De workshops van de retreat zijn laagdrempelig, ervaring is niet nodig 
– Naast de workshops is er tijd voor jezelf, in stilte
– Gedurende de retreat wordt er voor drinken en eten gezorgd, inclusief vegetarische lunch
– Elk retreat heeft een eigen thema

Hoe mooi is het om 1 dag op de rem te trappen, bij te komen en goed voor jezelf te zorgen zodat je daarna met hernieuwde energie en misschien wel handvatten bewust je week kunt vervolgen.  

Klik hier voor de agenda voor het eerst volgende DayRetreat

natuurwandeling
Close Menu